In 2023 is Hoogerheide voor de derde keer gastheer van de Wereldkampioenschappen Veldrijden! Evenals in 2009 en 2014 is Team TOC nauw betrokken bij de bidprocedure en de organisatie van deze Wereldkampioenschappen in samenwerking met het organisatiecomité van de GP Adrie van der Poel.

In 2000 was Team TOC voor het eerst betrokken bij de organisatie van een wereldkampioenschap veldrijden, bij de WK in Sint-Michielsgestel. Vanaf dat moment werden deze prachtige sport en Team TOC onafscheidelijk. Ook vandaag de dag is Team TOC betrokken bij de organisatie van de GP Adrie van der Poel (UCI World Cups) in Hoogerheide.

Hieronder lees je meer over de WK’s veldrijden waarbij Team TOC betrokken was.

Louisville 2013

Lichte paniek bij de UCI: acht weken voor het WK Veldrijden 2013 in het Amerikaanse Louisville moest de overeenkomst met de promotor ontbonden worden. De UCI benaderde Team TOC om namens hen en USA Cycling de WK te begeleiden. Samen met de organisatoren van USA Cycling en de Louisville Sports Commission hebben we in acht weken tijd de hoofdlijnen weten uit te zetten op het gebied van TV-productie, accreditatie, media, transport, kaartverkoop en parcours. Een ‘hell of a job’, maar het lukte! Naast het feit dat deze WK voor het eerst in de VS plaatsvond, werd het een legendarisch evenement omdat we op de woensdag voor deze WK hoorden dat de Ohio Rivier buiten haar oevers zou treden en het parcours zou overstromen; daardoor kon op zondag niet gefietst worden. De wedstrijden van zondag werden verplaatst naar zaterdag, waardoor alle WK-onderdelen voor het eerst op één dag werden verreden. Maar ook vanwege het werkelijk fantastisch enthousiaste publiek was het een WK om nooit te vergeten!

Hoogerheide 2009 en 2014

Na het uiterst succesvol verlopen WK in 2009 hebben we samen met de Stichting GP Adrie van der Poel de handdoek weer opgepakt om dit huzarenstukje in 2014 te evenaren. Vanaf de bidfase was Team TOC bij de organisatie van deze WK betrokken: niet alleen als organisator, maar ook met gedeeltelijke risicodeling. Organisatorisch gezien hebben we onder andere de communicatie, de infrastructuur, de TV-productie, de kaart- en VIP-verkoop, de subsidieaanvragen, het drukwerk, de accreditatie, de media, het transport en alle officiële gelegenheden gecoördineerd. Een prachtige ervaring dankzij een fantastische ambiance, de uitverkochte dubbeldekse VIP-tent van 150 meter lang(!), de enorme exposure en het uitstekend op elkaar ingespeelde organisatiecomité zorgen nog altijd voor een zoete herinnering.

Biles 2017

Voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Bieles (Luxemburg) 2017, werd Team TOC gevraagd om de lokale organisatie te ondersteunen en te adviseren in aanloop en gedurende het evenement. Team TOC was daarnaast verantwoordelijk voor de hospitality, communicatie en de sponsorwerving (Nederland en België).