Team TOC Wall of Fame: WK Track 2015

De afgelopen 20 jaar hebben we als Team TOC prachtige sportevenementen mogen organiseren. In nauwe samenwerking met overheden, sportbonden, merken en in eigen productie. Inmiddels hebben we al een mooi trackrecord met evenementen opgebouwd. Als sportevenementenbureau zijn we bezig met de aankomende evenementen, maar ook al met evenementen die pas over een paar jaar plaatsvinden zoals de WK Veldrijden 2023 in Hoogerheide. Stilstaan bij de evenementen doen we eigenlijk te weinig, maar gelukkig hebben we de Wall of Fame op kantoor, een muur vol met mooie attributen en herinneringen zodat we nog eens kunnen nagenieten. In deze editie van de Team TOC Wall of Fame blikken we terug naar de UCI Para-Cycling Track World Championships 2015 in Apeldoorn en blikken we alvast vooruit naar de volgende editie van 14 -17 maart, wederom in Apeldoorn.

Aan de Wall of Fame in ons kantoor in Oss hangt een onderdeel van de voormalige houten wielerbaan uit Omnisport. Een mooi aandenken voor ons als organisator van de eerste aangepaste wereldkampioenschappen baanwielrennen in Nederland. Van over de hele wereld waren wielrenners met een visuele of lichamelijke beperking naar Apeldoorn gekomen voor de strijd om een wereldtitel. Naast het topsportprogramma organiseerde we in samenwerking met de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn verschillende breedtesportprogramma’s. Zo werd er met het UWV een banenmarkt in Omnisport opgezet om bezoekers kennis te laten maken met para-cycling, waarbij een symposium werd gehouden over het thema arbeidsparticipatie met voormalig staatssecretaris Jetta Klijnsma. Ook werden meerdere scholen uitgenodigd om het leren fietsen met een beperking onder de aandacht te brengen. Bovendien werden medewerkers van de sociale werkplaats uitgenodigd voor het evenement, waar zij ook een verrassingsoptreden kregen van Wolter Kroes.

Deel van de oude wielerbaan in Omnisport

Heroes on Track keren in maart terug

In 2019 Van 14 – 17 maart 2019 mogen we onze Heroes on Track weer ontvangen op de baan in Omnisport voor de nieuwe editie van de wereldkampioenschappen: “De goede ervaringen tijdens de WK van 2015 hebben de internationale wielerunie UCI doen besluiten de WK op de baan opnieuw aan Apeldoorn toe te wijzen. Een geweldig compliment voor Apeldoorn en de provincie Gelderland en uiteraard voor ons bureau.” aldus Eric Kersten, directeur/eigenaar van team TOC.
Met toernooidirecteur Teun Mulder als boegbeeld, verschillende bijzondere side-events en gratis toegang hopen we zoveel mogelijk sportliefhebbers in aanraking te laten komen met deze paralympische sport. Zo wordt onder meer samengewerkt met het UWV, de Gelderse Sport Federatie en de VHTO om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Ongetwijfeld vinden we na afloop van deze wereldkampioenschappen weer een nieuw item voor onze Wall of Fame.

Alle informatie over de Wereldkampioenschappen Para- Baanwielrennen van 14-17 maart in Omnisport vind je hier.