Daar zijn ze weer: de goede voornemens! Na de Kerstdiners, de oliebollen van Oud & Nieuw en de alcoholische versnaperingen starten we in januari traditiegetrouw met onze goede voornemens, om deze vervolgens nog voor het einde van de maand weer te laten varen. Maar dit jaar niet. Dit jaar staat ons een echte uitdaging te wachten: Chasin’ the Sunset!

Chasin the Sunset: Van der Poel Edition 

In 2021 gaat Team TOC het wielerconcept Chasin’ the Sunset eindelijk verwezenlijken. Een concept dat al een paar jaar in gedachten zat, maar nog nooit concreet was uitgewerkt. In 2020 is er hard gewerkt aan het concretiseren van het concept, hetgeen in juni 2021 plaats gaat vinden. Inmiddels is bekend dat de route een ode aan de familie Van der Poel gaat zijn en dat onder andere Shimano als partner bij dit evenement betrokken is.

Chasin’ the Sunset is een exclusief bucketlist wielerevenement voor fanatieke wielrenners en vindt plaats van 24 juni tot en met 26 juni 2021. Samen met een teamgenoot fietsen deelnemers in drie dagen van Kapellen (België) naar Saint-Leonard-de-Noblat (Frankrijk), drie loodzware etappes van elk 300 kilometer. De ultieme grensverleggende uitdaging met maar één doel: elke dag samen finishen vóór zonsondergang. Lukt het de deelnemers? Dan hebben ze Chasin’ the Sunset succesvol volbracht! De route is een ode aan wielerkampioenen Mathieu, David en Adrie van der Poel, alsook Raymond Poulidor, die woonde in finishplaats Saint-Leonard-de-Noblat en een van de meest populaire Franse wielrenners ooit is. Startplaats Kapellen is de woonplaats van schoonzoon Adrie van der Poel en de geboorteplaats van kleinzonen David en Mathieu van der Poel, alle drie zeer succesvolle profwielrenners.

Deelname aan Chasin’ the Sunset is alleen weggelegd voor de meest fanatieke wielrenners, die fietsen in duo’s waarbij stayeren achter andere teams verboden is. Een team kan bestaan uit twee dames, twee heren of een mix. Teams starten om beurten, zoals bij een tijdrit, en dienen voor zonsondergang binnen te zijn om succesvol te finishen. Chasin’ the Sunset is een ware uitputtingsslag, maar samen gaan de renners de strijd aan. Doorzettingsvermogen, het maken van voldoende trainingskilometers en elkaar blijven motiveren: zo zorgen ze er voor dat ze als team de finish in Saint-Leonard-de-Noblat zullen bereiken!

Wij hebben er alvast zin in – jullie en je ‘wielergekke’ vrienden en familieleden hopelijk ook!

TOGETHER WE’LL BEAT THE SUN!

#chasinthesunset #daretochase