Dit is een pagina

2022 zit er weer bijna op, en wat een mooi moment om terug te blikken op een sportief en succesvol jaar! Na twee lange jaren vol coronamaatregelen, was het dit jaar weer zover; er waren weer grootschalige sportevenementen! Hier volgt een overzicht van onze evenementen uit 2022.

 

European Company Sport Games

In juni mocht Team TOC, in opdracht van Stichting NLOM!, de European Company Sport Games in de Provincie Gelderland organiseren. Hier namen ruim 3.200 deelnemers uit 30 verschillende landen aan deel! Het doel van dit evenement was om zoveel mogelijk werknemers uit Europa aan het sporten en bewegen te krijgen, om zo de onderwerpen sport, beweging en vitaliteit relevant te maken op de werkvloer, vooral in een periode na de coronamaatregelen, waarin dit lastig was. Het evenement bevatte 21(!) verschillende sporten, verdeeld over verschillende locaties.

 

EK Petanque

Van 13 t/m 17 juli 2022 stond ‘s-Hertogenbosch in het teken van de Europese Kampioenschappen Petanque. Na een succesvol WK (Para) Handboogschieten in 2019 was de Parade opnieuw het toneel voor een internationaal sportevenement.

Op het beroemde plein lagen 26 overdekte petanquebanen, waar de 109 beste petanquespelers van Europa streden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (mannen en vrouwen) en doubletten (mannen, vrouwen en mixed teams). Naast de wedstrijden was er voor de meer dan 25.000 (!) toeschouwers onder meer de mogelijkheid om te kunnen genieten van lekker eten en drinken, muziek en andere vormen van entertainment.

 

World Boccia Challenger

Van 1 t/m 6 augustus gingen 90 atleten uit 24 verschillende landen de strijd met elkaar aan om het eremetaal binnen 4 categorieën Boccia. Dit was niet alles, want tijdens dit evenement waren er ook kwalificatiepunten te winnen voor de ranglijst van de Paralympische Spelen 2024, in Parijs.

Onze dank gaat uit naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Gehandicaptensport Nederland, World Boccia, Gemeente Veldhoven en NH Eindhoven Conference Centre Koningshof voor het mogelijk maken van dit geslaagde evenement. We zien alle deelnemers graag terug tijdens de European Para Championships in 2023 in Rotterdam!

 

ITF Wheelchair Tennis Masters 2022

Een sportevenement organiseren is altijd speciaal, maar wat dit evenement nog specialer maakte, was dat het georganiseerd mocht worden in de thuishaven van Team TOC; Oss! Van 30 oktober t/m 6 november 2022 kreeg de gehele wereldtop van het rolstoeltennis (enkel- en dubbelspel) de kans om het tennisseizoen zeer succesvol af te sluiten en zo de wereldtitel te bemachtigen. In het omgetoverde, multifunctionele Sportcentrum de Rusheuvel werd op 5 hardcourt banen gespeeld en getraind. In het middelpunt van deze mooie accommodatie bevond zich het Centre Court, met plaats voor maar liefst 500 enthousiaste supporters. Gedurende de week bezochten bijna 2.000 bezoekers de ITF Wheelchair Tennis Masters 2022.

 

Shimano

Ook dit jaar hebben wij Shimano mogen ondersteunen in het bereiken, uitbreiden en activeren van hun fanbase. Heel erg bedankt voor de wederom prettige samenwerking, en tot volgend jaar!

 

Vooruitblik

Aan al het goede komt een eind, maar dat geeft ook de ruimte om van 2023 weer een sportief en succesvol jaar te maken! Wij hebben weer een aantal mooie evenementen gepland staan. Zo starten wij van 3 t/m 5 februari met de 2023 UCI World Championships Cyclo-Cross in Hoogerheide!
En vergeet de European Para Championships in Rotterdam niet! Van 8 t/m 20 augustus zullen 1.500 atleten uit 45 verschillende Europese landen strijden om de EK titels en kwalificatiepunten voor de Paralympische Spelen 2024 Parijs, verdeeld over 10(!) verschillende sporten!
Al met al genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.

 

Team TOC wenst u een vrolijke Kerst, een sportief Nieuwjaar, en hoopt u ook in 2023 weer tegen te komen op onze evenementen!