50

VIP-tafels

300

deelnemers clinics

6

Tennis Legends

Curaçao Tennis Legends

Na jarenlang betrokken te zijn geweest bij de organisatie van de Tennis Classics in Eindhoven en Apeldoorn, was het tijd voor een nieuw avontuur. In 2017 vertrok Team TOC voor het eerst richting het zonnige Curaçao om daar de Curaçao Tennis Legends te organiseren.

Met de Curaçao Tennis Legends heeft Team TOC de combinatie tussen business, entertainment en sport geïntroduceerd op het eiland. Hilarische rally’s, interactie met het publiek, toverballen die tussen de benen door gespeeld worden tot aan duikpartijen om onmogelijke ballen nog te halen; topentertainment gegarandeerd met balvirtuozen op het Centre Court. Na afloop van de wedstrijden is er live entertainment en de spelers laten zich graag zien om leuke anekdotes te vertellen en foto’s te maken met het publiek.

Één van de doelstellingen van het toernooi is om de tennissport op Curaçao te promoten en kinderen aan het bewegen te krijgen. Zo werden er bij alle edities masterclasses gegeven door de Legends aan de grootste tennistalenten van Curaçao, kregen schoolkinderen een clinic midden op het centrale plein van Willemstad en kregen kinderen uit minder bedeelde gezinnen tennisles van de Legends.

Wildcard

Bijzonder was het optreden van de lokale tennistopper Timothy Blok (23) uit Willemstad in de dubbel. Blok verving de geblesseerde Nicolás Lapentti en samen met Henri Leconte nam hij het op tegen oud-wereldkampioenen dubbelspel Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Voor Blok was het een “fantastische ervaring” om met de Legends op het Centre Court te staan.

Masterclass

De kans dat Curaçao binnen enkele jaren een opvolger heeft voor Jean-Julien Rojer is een stuk groter na de Curaçao Tennis Legends 2018. De 30 grootste tennistalenten van Curaçao kregen op het Centre Court van de een masterclass van Henri Leconte en Sjeng Schalken. De tennislegendes kregen het bij vlagen zwaar te verduren tegen al het aanstormende talent.

Winnaar 2019

De derde editie van de Curaçao Tennis Legends is gewonnen door Mats Wilander. Wilander rekende op het Santa Barbara Beach & Golf Resort af met Henri Leconte, Sjeng Schalken en Xavier Malisse – de drie andere legends. De vier voormalig topspelers speelden niet alleen het tennistoernooi, ook verzorgden zij verschillende clinics en demo’s op het eiland. 

Over de Curaçao Tennis Legends

Het is een hele mooie gelegenheid om de kinderen kennis te laten maken met de tennissport.

Marilyn Alcalá-WalléMinister van Wetenschap, Cultuur & Sport van Curaçao