3200

deelnemers

21

sporten

30

landen

European Company Sport Games 2022, Arnhem

Het draait niet om topsport, maar om breedtesport. Toch hebben de European Company Games – de Europese Spelen voor bedrijfsteams – wel trekjes van de ‘grote’ Olympische Spelen. Van 22 – 26 juni 2022 organiseerde Team TOC in samenwerking met Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! deze unieke spelen in Arnhem. Ruim 3.200 werknemers vanuit 500 bedrijven uit ongeveer 30 landen kwamen naar Arnhem voor dit vierdaagse sportevenement.

De European Company Sport Games hadden een grote economische impact op de provincie Gelderland. Dit gezien het feit dat er ruim 3200 deelnemers gedurende een week in Arnhem en omstreken verbleven. De meeste sporten namen plaats in de steden Arnhem (Papendal en Valkenhuizen), Apeldoorn en Ede.

Team TOC werd door Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! gevraagd de organisatie van het evenement op zich te nemen. Een van de speerpunten was om post-covid weer beweging en vitaliteit op de werkvloeren te brengen. Benieuwd naar hoe wij, samen met onze partners, deze maatschappelijke impact hebben weten te creëren? Check dan het impactrapport van de 2022 European Company Sport Games