26
Overdekte petanquebanen
25,000
Bezoekers

109

Deelnemers

EK Petanque 2022,
's-Hertogenbosch

Van 13 t/m 17 juli 2022 stond ‘s-Hertogenbosch in het teken van de Europese Kampioenschappen Petanque. Na een succesvol WK (Para) Handboogschieten in 2019 was de Parade opnieuw het toneel voor een internationaal sportevenement.

Op het beroemde plein lagen 26 overdekte petanquebanen, waar de 109 beste petanquespelers van Europa streden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (mannen en vrouwen) en doubletten (mannen, vrouwen en mixed teams). Naast de wedstrijden was er voor de meer dan 25.000 (!) toeschouwers onder meer de mogelijkheid om te kunnen genieten van lekker eten en drinken, muziek en andere vormen van entertainment. Daarnaast werden er diverse side events georganiseerd met als doel om mensen (van alle leeftijden) aan het sporten en bewegen te krijgen.

Team TOC was verantwoordelijk voor de voltallige organisatie en werkte hiervoor samen met de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en More2Win.