EK Petanque 2022, 's-Hertogenbosch

Van 13 t/m 17 juli 2022 staat ‘s-Hertogenbosch in het teken van de Europese Kampioenschappen Petanque. Na een succesvol WK (Para) Handboogschieten in 2019 is de Parade opnieuw het toneel voor een internationaal sportevenement.

Op het beroemde plein komen 22 overdekte petanquebanen, waar de beste petanquespelers van Europa gaan strijden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (mannen en vrouwen) en doubletten (mannen, vrouwen en mixed teams). Naast de wedstrijden is het de bedoeling dat de toeschouwers onder meer kunnen genieten van lekker eten en drinken, muziek en andere vormen van entertainment. Daarnaast worden er diverse side events georganiseerd met als doel om mensen (van alle leeftijden) aan het sporten en bewegen te krijgen.

Team TOC is verantwoordelijk voor de voltallige organisatie en werkt hiervoor samen met de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en More2Win.