575000

wielerfans langs de kant in Gelderland

600

gasten in VIP-dorp Amsterdam

11

uur tijd voor opbouw VIP-dorp

Giro d'Italia

In 2010 en 2015 komt de Giro d’Italia naar Nederland. In zowel Amsterdam (2010) als Gelderland (2015) wordt Team TOC door de organsiatie om hulp gevraagd.

Gelderland 2015

In 2015 kleurde heel Gelderland roze voor de Giro d’Italia. Vanuit de organisatie van de Giro d’ Italia, RCS, kreeg Team TOC de vraag om de faciliteiten rondom de start en finish in Nederland te verzorgen. En zo geschiedde.

Team TOC zorgde tijdens deze 99e editie voor alle faciliteiten rondom de finishes in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem. Er stonden tijdens de drie Gelderse etappes meer dan 575.000 wielerliefhebbers langs het parcours. Ook was Team TOC betrokken bij het officiële side-event Giro Kids Day op Papendal.

Amsterdam 2010

Voor de start van de Giro d’Italia in Amsterdam in 2010, mocht Team TOC in opdracht van de gemeente Amsterdam exclusief alle hospitality activiteiten verzorgen rondom de tijdrit, waaronder de complete sales en de coördinatie van de faciliteiten op locatie.

Team TOC realiseerde een compleet hospitality dorp voor zo’n 600 genodigden. Dit was een aardige uitdaging aangezien het dorp op de openbare weg werd gebouwd. Daarom werd er ’s nachts om 1 uur met de opbouw begonnen, waarna slechts 11 uur later de eerste gasten konden worden verwelkomd.

Team TOC was erg slagvaardig en al snel was het totaalplaatje compleet, terwijl er bij ons daarvoor nogal wat vragen rezen. We waren erg blij dat Team TOC op zo’n korte termijn durfde in te stappen in dit grootste project.

Eymert van ManenMarketing & sales Giro in Amsterdam, gemeente Amsterdam