100km

km afgesloten parcours

250

teams

15000

brieven

Red Bull Kop over Kop

In samenwerking met Red Bull organiseert Team TOC in 2015 de eerste editie van Red Bull Kop over Kop. Voor Red Bull was dit het eerste wielrenevenement in Nederland waar ze hun naam aan verbonden en de start van een inmiddels jarenlange samenwerking. Red Bull Kop over Kop is een unieke ploegentijdrit van 100 km voor amateurs. Het is voor wielerteams dé ultieme uitdaging; per team start een renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners.

Elke organisatie van een grote wielerronde weet hoeveel tijd en inspanning het vergt om een parcours voor een half uur af te sluiten. Maar wat als je als organisatie een tijdrit organiseert voor amateurs met maar liefst 200 teams, vijf renners per team, op een parcours van 100 km dat urenlang is afgesloten. Team TOC heeft al de nodige wielerevenementen voor de internationale wielerfederatie UCI georganiseerd, maar als organisatiepartner van Red Bull Kop over Kop een parcours vier uur lang afsluiten is toch even anders.

Om de omwonenden te informeren over de mogelijke verkeershinder en het evenement, zijn er 15.000 brieven bezorgd in de omgeving van het parcours. In de brief stond ook de aankondiging voor de inloopavond welke door Team TOC aan de vooravond van het evenement werd georganiseerd. Bij deze inloopavond konden omwonenden vragen stellen aan de organisatie over de bereikbaarheid en de alternatieve routes.

Red Bull Kop over Kop Drenthe Roden
Red Bull Kop over Kop start
Red Bull Kop over Kop Drenthe

100km afgesloten parcours

Het is jaarlijks weer een uitdaging om voor een amateurevenement 100 km parcours vier uur lang af te sluiten, zeker als je weet dat bij een Tour de France delen van het parcours slechts een half uur zijn afgesloten.

Luc HerberichsProjectmanager