2800

Sporters

20000

FANS

1

Week

UCI BMX World Championships 2014, Rotterdam

In 2014 toverde Team TOC, Ahoy om tot een BMX arena. De wereldkampioenschappen BMX werden in samenwerking met Rotterdam Topsport, Ahoy, de KNWU en het Ministerie van VWS naar Rotterdam gehaald. 

Naast de 20.000 fans die het evenement bezochten, werd ook de Rotterdamse jeugd niet overgeslagen. Zo werden er verschillende BMX-clinics georganiseerd op basisscholen in Rotterdam, met een speciaal ontworpen mobiele BMX-baan. Ook konden de bezoekers een kijkje nemen in het BMX-museum, met onder meer de wereldberoemde fiets uit de klassieker ET. In Rotterdam waren ook alle oud-BMX kampioenen aanwezig bij de Reunion of Champions.

Mede dankzij de wereldkampioenschappen in Rotterdam is BMX in Nederland een volwaardige sport geworden, met de medailles op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro als kers op de taart.

WK BMX Rotterdam 2014 start
WK BMX Rotterdam 2014 kids
WK BMX Rotterdam 2014 jump

WK BMX

Voor Rotterdam Topsport is Eric Kersten een oude bekende. Toen hij een aantal jaar geleden met het idee kwam om een bid te doen naar het WK BMX 2014, waren we snel enthousiast. Een hippe sport, perfect passend bij Rotterdam, goed georganiseerd en in samenwerking met een betrouwbare, enthousiaste, hardwerkende partner: een Brabander met een Rotterdams karakter!

Hans ZoethoutmaarRotterdam Topsport