UCI Cyclo-cross World Championships

Louisville 2013

Lichte paniek bij de UCI: acht weken voor het WK Veldrijden 2013 in het Amerikaanse Louisville moest de overeenkomst met de promotor ontbonden worden. De UCI benaderde Team TOC om namens hen en USA Cycling de WK te begeleiden.

Samen met de organisatoren van USA Cycling en de Louisville Sports Commission hebben we in acht weken tijd de hoofdlijnen weten uit te zetten op het gebied van TV-productie, accreditatie, media, transport, kaartverkoop en parcours. Een ‘hell of a job’, maar het lukte!

Naast het feit dat deze WK voor het eerst in de VS plaatsvond, werd het een legendarisch evenement omdat we op de woensdag voor deze WK hoorden dat de Ohio Rivier buiten haar oevers zou treden en het parcours zou overstromen; daardoor kon op zondag niet gefietst worden.

De wedstrijden van zondag werden verplaatst naar zaterdag, waardoor alle WK-onderdelen voor het eerst op één dag werden verreden. Maar ook vanwege het werkelijk fantastisch enthousiaste publiek was het een WK om nooit te vergeten!

Biles 2017

Voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Bieles (Luxemburg) 2017, werd Team TOC gevraagd om de lokale organisatie te ondersteunen en te adviseren in aanloop en gedurende het evenement. Team TOC was daarnaast verantwoordelijk voor de hospitality, communicatie en de sponsorwerving (Nederland en België).

When Louisville hosted the 2013 World Cyclocross Championships – the first time the event was ever held outside of Europe – a team of world-class experts was put in place to ensure success. Eric Kersten was a major player on that team. He brought an incredible understanding of international sport, demonstrated impeccable integrity and candor, and made us feel at ease with his humor and ability to fit in with our local culture.

Karl SchmittExecutive director Cyclo-cross Louisville