120

vrijwilligers

389

wielrenners

49

landen

UCI Para-Cycling Road World Championships 2019 Emmen

Van 11 tot en met 15 september 2019 werden in Emmen de Wereldkampioenschappen op de weg voor wielrenners met een handicap op georganiseerd. Emmen is bekend terrein voor Team TOC want in 2017 en 2018 organiseerden wij hier al de Para-Cycling World Cups. De Wereldkampioenschappen waren dan ook een prachtige bekroning voor ons en onze partners na de organisatie van de World Cups. 

Bijzonder was de samenwerking met lokale sportclubs in Emmen, zij zorgen voor alle vrijwilligers. De Wielersportvereniging Emmen (WSV Emmen), Atletiekvereniging EAC De Sperwers (EAC De Sperwers) en Gehandicapten Sport Club Emmen (GSC Emmen) hebben Team TOC zowel bij de World Cups ondersteund als bij de Wereldkampioenschappen.  We werken heel graag in Drenthe”, vertelt directeur Eric Kersten, die naast de twee wereldbekerwedstrijden de afgelopen jaren ook het evenement Red Bull Kop over Kop in de provincie organiseerde. “Drenthe is fietsen. De liefde voor de fiets zit diepgeworteld in de provincie. Daarnaast is de betrokkenheid in Drenthe echt uniek. De afgelopen twee jaar hebben de wielervereniging WSV Emmen, atletiekvereniging EAC De Sperwers en Gehandicapten Sportclub Emmen bijvoorbeeld bergen werk met ons verzet.
Maar er was meer dan alleen topsport, zo werd er een sportfestival georganiseerd en werden er al sinds 2015 verschillende spin-off programma’s georganiseerd voor diverse doelgroepen met als doel om meer mensen te laten participeren in de maatschappij.