120

wielrenners

30

landen

75

vrijwilligers

UCI Para-Cycling Track World Championships 2015

Team TOC was de trotse organisator van de eerste WK aangepast baanwielrennen in Nederland. In 2015 was Omnisport Apeldoorn het epicentrum van onze Heroes in Track! Van 14 – 17 maart 2019 mogen we onze Heroes weer ontvangen op de baan in Omnisport voor de nieuwe editie van de wereldkampioenschappen.

Met veel Paralympisch kampioenen op de baan kon het publiek in 2015 genieten van pure topsport. Van over de hele wereld waren wielrenners met een visuele of lichamelijke beperking naar Apeldoorn gekomen voor de strijd om een wereldtitel.

Naast de topsport heeft Team TOC in samenwerking met de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn verschillende breedtesportprogramma georganiseerd. Zo werd er met het UWV een banenmarkt in Omnisport opgezet om bezoekers kennis te laten maken met para-cycling, waarbij een symposium werd gehouden over het thema arbeidsparticipatie met staatssecretaris Jetta Klijnsma. Ook werden meerdere scholen uitgenodigd om het leren fietsen met een beperking onder de aandacht te brengen. Bovendien werden medewerkers van de sociale werkplaats uitgenodigd voor het evenement, waar zij ook een verrassingsoptreden kregen van Wolter Kroes en Sharon Doorson.

Team TOC organiseerde de WK geheel voor eigen rekening en risico. Van het bid bij de UCI tot de ontvangst van de meer dan 120 wielrenners.

WKTrack2015 Scholentoer
WK Track Apeldoorn
WK Track Apeldoorn