3e

WK's Hoogerheide

50000

toeschouwers in 2023

7e

WK's Veldrijden Team TOC

2023 UCI Cyclo-Cross World Championships, Hoogerheide

Na 2009 en 2014 mocht Team TOC in 2023 in samenwerking met Stichting GP Adrie van der Poel wederom
de UCI Wereldkampioenschappen Cyclo-cross in Hoogerheide organiseren. In aanloop naar dit unieke Wereldkampioenschap was Team TOC betrokken bij de bidfase en het subsidietraject. In het vervolgtraject was Team TOC onder meer verantwoordelijk voor de eventcommunicatie, de volledige infrastructuur, de TV-productie, kaartverkoop, hospitality, mediazaken en het transport van bezoekers en deelnemers.

In Hoogerheide kroonde Mathieu van der Poel zich voor de vijfde keer in zijn carrière tot wereldkampioen.
De Nederlander besliste een episch gevecht met zijn Belgische rivaal Wout van Aert in zijn voordeel. Fem van Empel maakte het Nederlandse crossfeestje compleet door er vandoor te gaan met de titel bij de dames. In totaal genoten ruim 50.000 bezoekers van een lang weekend cross van het allerhoogste niveau.

Het WK stond vol in de aandacht van Vlaamse en Nederlandse media (o.a. Sporza, NOS Studio Sport, Eurosport, Jinek, Lubach, Vandaag Inside en vele cyclingmedia). Maar ook wereldwijd stond het WK in de spotlights. In totaal deden journalisten uit 15 verschillende landen verslag van de cross en waren er ruim 150 journalisten aanwezig in Hoogerheide.