90
Atleten
24
Landen
4
Categorieën

World Challenger Boccia 2022,
Veldhoven

Van 1 t/m 6 augustus hebben wij de Boccia Challenger georganiseerd in Veldhoven. Tijdens deze week gingen 90 atleten uit 24 verschillende landen met elkaar de strijd aan in 4 classificatie categorieën. Zowel bezoekers als verschillende media kwamen deze paralympische sport aanschouwen.
Tijdens dit event waren er punten te bemachtigen voor de ranglijst van de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Nederland wist aardig wat punten binnen te halen door de gouden medaille van Daniël Perez in de BC1 heren en een gouden team prestatie van Daniël Perez, Chantal van Engelen (BC2F) en Bernd Meints (BC2M).

Onze dank gaat uit naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Gehandicaptensport Nederland, World Boccia, Gemeente Veldhoven en NH Eindhoven Conference Centre Koningshof voor het mogelijk maken van dit geslaagde evenement. En uiteraard dank aan alle vrijwilligers en officials die het event mede mogelijk hebben gemaakt. We zien alle deelnemers graag terug tijdens de European Para Championships in 2023 in Rotterdam!