3000

Sporters

40

Landen

8

dagen

Over WK Ultimate Frisbee

In 2021 organiseert Team TOC de Wereldkampioenschappen Ultimate Frisbee in Leeuwarden. De Friese hoofdstad is een week lang gastheer van het sportevenement waaraan verdeeld over een mannen, vrouwen en mixed toernooi ruim 40 landen deelnemen. 

Als locatie voor de finales is door het organisatiecomité gekozen voor het stadion van voetbalclub Cambuur Leeuwarden. Tijdens de wereldkampioenschappen in Londen van vier jaar geleden kwamen op de finales tien- tot vijftienduizend bezoekers af. CEO Eric Kersten van Team TOC, gelooft dat de sport ook in Leeuwarden voor een vol stadion gaat zorgen. “Frisbee mag dan een kleine sport zijn, de potentie van de sport en de impact van het evenement voor de stad en provincie zijn enorm.”

Frisbee is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en is in het bezit van de Olympische status van het International Olympisch Comité (IOC). Daarmee bestaat de kans dat frisbee in de komende jaren te zien is op de Olympische Spelen. Mogelijk al in 2028 als de Spelen plaatsvinden in de Verenigde Staten, waar de sport nu al op professioneel niveau wordt beoefend.

Het bid van Leeuwarden werd verkozen boven dat van Australië en Canada.
Klik hier om de officiële website van het evenement te bezoeken. 

Wk Ultimate Frisbee

Frisbee mag dan een kleine sport zijn, de potentie van de sport en de impact van het evenement voor de stad en provincie zijn enorm.

Eric KerstenDirecteur/eigenaar Team TOC